Executive and career coaching voor hoogopgeleide professionals

in High Tech organisaties.

 

Weer fluitend naar je werk!

Als je werk hebt dat goed bij je past, ben je blij dat je werkt. Je hebt er plezier in, bent goed in wat je doet, verdient er je brood mee, krijgt er energie van.
Maar wat als je niet bent waar je zou willen zijn? Je een carrièreswitch wil of moet maken? Je je afvraagt of je een andere koers moet gaan varen?
Dan moet je de bakens verzetten.
Maar hoe? Hoe weet je wat er bij je past en hoe kom je daar?

 

Herkenbaar voor je?

Juist als je al succes hebt gekend in je in studie, werk, (top)sport of onderneming, kan het lastig zijn om na een aantal jaren je koers te verleggen. Dat ben je niet gewend.
Ik heb heel veel ervaring met het helpen van mensen die hun talenten weer met plezier willen benutten.
En met succes, mensen die ik uitzwaai vinden allemaal hun weg weer.

 

Ben jij

 • Een ervaren (technisch) professional?
 • Toe aan een volgende stap in je loopbaan?
 • Goed opgeleid?

 

Heb jij

 • De nodige vlieguren gemaakt? In een High Tech omgeving of andere organisatie?
 • Een gevoel van onrust? Schuurt er iets?

 

Wil jij

 • Burn-out of bore-out vóór zijn?

 

Dan kan ik je zeker helpen.

 

Ik ben Heleen Florusse.

Al meer dan 20 jaar begeleid ik hoogopgeleide professionals, voornamelijk in High Tech organisaties.
Mijn eigen loopbaan begon bij Philips Components in Eindhoven.
Sinds 2001 werk ik vanuit Florusse Ontwikkeling Training Coaching. Weer fluitend naar je werk!

 

Ik help (technische) professionals die beschikken over:

 • Een meer dan gemiddeld goed stel hersens
 • Sterk analytisch vermogen
 • De nodige werk- en levenservaring
 • Creativiteit
 • Eigengereidheid

 

Daarnaast heb ik bijzondere expertise opgebouwd op het gebied van hoogbegaafd en werk, in combinatie met kenmerken van autisme, AD(H)D of HSP. Met resultaat.
Heldere inzichten, concrete handvatten, persoonlijke groei, ingesleten patronen herzien, nieuwe baan of nieuw perspectief. Betere communicatie. Nieuw elan.

 

Verschillende routes.

De coaching programma’s zijn allemaal gestoeld op een duidelijke structuur, het resultaat van meer dan 20 jaar werk- en levenservaring:
Maatwerk, intensiteit, vakkennis, organisatiekennis, resultaatgerichtheid én levenswijsheid zijn de sleutelfactoren.

 

De kracht zit in het terug brengen van complexe materie tot hanteerbare proporties.

Lees gerust verder in de blogs en artikelen en neem hier contact met me op als je in een persoonlijk gesprek wil bespreken hoe ik jou kan helpen bij je volgende stap.

 

Voor elke vraag is er een passende route.E-book

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.

Blogs

autisme

You get stress from autism

Als je door autisme stress voelt bij dingen die elke dag terugkomen.   Bij mij aan tafel Bij mij aan tafel komen komt autisme best vaak ter sprake. Regelmatig spreek ik mensen die kenmerken van autisme herkennen. Wel of geen diagnose hebben. Bij vrouwen wordt autisme veel minder herkend dan bij mannen. Ik diagnosticeer niets, dat

Lees meer
vertrouwen

Trust, resilience or courage. What do you need to get the best out of your career?

Over Olympische Spelen, vertrouwen, veerkracht en lef.   Ik ben een fervent sportkijker. Vooral grote toernooien en wedstrijden. Dat heb ik als kind meegekregen en doe ik nog steeds me heel veel plezier. Ik merk dat ik graag naar meer kijk dan het resultaat op de streep. Ik hou van mooie sport, spanning, klasse maar

Lees meer

Clinic, group lessons or a ticket strip

Clinic, groepslessen of strippenkaart? Op welke manier leer jij het meest?   Als je iets wilt leren zoek je een meester. Iemand die jou kan helpen om beter te worden in wat jij wilt leren. Maar wat is dan de beste vorm? Ik sprak onlangs iemand bij mij aan tafel die vertelde over hoe hij had

Lees meer

Programs

Executive coaching

Met dit programma help ik mensen die al een succesvolle (top-) loopbaan achter de rug hebben en op een punt zijn gekomen dat

Terugkomen na een periode van uitval: Weer aan het werk!

Met dit programma help ik je weer aan het werk te gaan na een periode van 'aan de zijlijn te hebben gestaan' en/of na een per

Weer plezier in je werk!

Met dit programma geef ik je praktische begeleiding bij alle stappen die je moet zetten op weg naar werken met plezier

Een greep uit de klanten reacties

We kenden elkaar al van Philips. Ik ben heel erg tevreden over je werkwijze, je bent 1 van de weinige coaches die ik op dit moment ken die mij echt verder kan helpen.

Marlène, Heeze

( )

Het traject heeft me enorm veel goed gedaan. Vooral de (h)erkenning van een andere manier van denken en zijn en de voor- en nadelen hiervan heb ik beter kunnen plaatsen en accepteren. Het heeft me meer zelfvertrouwen opgeleverd en het inzicht hoe belangrijk een passende omgeving voor mij is. Door dit inzicht heb ik deze week een beter passende baan kunnen accepteren en krijg ik weer meer energie van mijn werk.

Danae, Eindhoven

( )

Deskundige begeleiding in een ontspannen atmosfeer. Eindelijk iemand die begreep waar ik mee worstelde en waar dat door kwam. Heleen heeft me optimaal ondersteund om oplossingen te vinden en het roer om te gooien.

Hester, Son & Breugel

( )

De coaching was door de aanpak (dagdelen ipv losse uurtjes) intensief en effectief. Heleen is een prettige gesprekspartner die je door middel van zelfreflectie niet laat ontsnappen en bij de je les houdt.

Inge, Eindhoven

( )

Mijn ervaring met Heleen zijn zeer positief. Haar benadering is Taylor made en Heleen sluit de behoefte aan op wat je nodig hebt. Dat is prettig en dat maakt dat de kern al vrij snel wordt geraakt. Daarmee is gaat het proces in een vloeiende beweging. Heleen weet erg veel van de materie wat zorgt voor een prettige sfeer. Mijn stappen zijn gezet en ik "ga weer lachend naar mijn werk".

Maurice, Amsterdam

( )

Zeer persoonlijke en enthousiaste begeleiding met daarbij een grote kennis en ervaring op meerdere gebieden die je inzicht geven in jezelf, je wensen en doelen.

Hanneke, Geldrop

( )

Heleen werkt op een duidelijke en gestructureerde wijze naar een resultaat dat je goede en gefundeerde handvatten geeft om te weten waar je staat en waar je naar toe gaat.

Stijn, Veldhoven

( )

Ik heb mijn zoektocht naar mijzelf (wie ben ik, wat wil ik en waar zit mijn kracht) als heel prettig ervaren aan de hand van Heleen. Ze zette me aan tot denken, begeleidde mij daar waar nodig en liet mij zelf het tijdspad bepalen.

Sandra, Eindhoven

( )

De laatste jaren merkte ik aan mezelf dat ik niet meer vooruit kon in mijn werk. Dag in dag uit deed ik hetzelfde en voelde ik me niet blij; het glas was altijd half leeg en ik zat vast. En dat had ook zo z'n invloed op mijn privéleven. Hoe moest ik hier nou uit komen? Totdat ik Heleen ontmoette en zij na één sessie al wist waar het probleem zat. Daarmee zijn we hard aan het werk gegaan en het gaat nu stukken beter. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe werkgever en ik doe nu precies wat ik leuk vind. Elke dag krijg ik nieuwe uitdagingen voorgeschoteld en ik pak deze met veel plezier en vol energie weer op. Zelfs in mijn privéleven gaat het een stuk beter! Heleen, bedankt voor alles! Je hebt me ontzettend geholpen!

Rianne, Veghel

( )

Goede klik en waardevolle ervaring! Het traject bij Heleen heeft me veel duidelijker gemaakt op basis van welke criteria ik het best keuzes kan maken m.b.t. werk en andere bezigheden, zelfs tot het leven in het algemeen. Ik beschik nu over meer zelfkennis en een beter zelfbeeld. De sessies zijn persoonlijk en intensief, maar ik vertrok er steeds met meer energie als ik gekomen was. Heleen is een zeer toegewijde, positieve, intelligente en enthousiaste vrouw die over ruim voldoende bagage beschikt je te coachen op praktisch, maar ook op persoonlijk gebied (en ik ben bijna 60, hoogbegaafd en eigenwijs). Door de werkwijze is een goede persoonlijke klik wel een randvoorwaarde; daar kun je tijdens een eerste kennismakingsgesprek wel achter komen omdat Heleen open en eerlijk is over zichzelf en haar aanpak.

René, Eindhoven

( )

“Twee dagen zijn intensief, maar daardoor blijf je wel gefocused. Jouw enthousiasme, kennis en positivisme geven mij echt een boost en je doorspekt de oefeningen en leerstof met voorbeelden en metaforen, waardoor het geen droge kost wordt. Er wordt een link gelegd naar de realiteit.”

Hanneke, Uden

( )

“Ik ben de afgelopen week enorm veel verder gekomen. Volledige chaos in mijn hoofd, huilen en moe, maar zo opgelucht. Na jaren frustratie over mezelf (en ik ging nog wel voor mijn kinderen met jou praten) snap ik zoveel meer maar met name accepteer ik zo veel meer. Eigenlijk ben ik ook boos. 50 jaar tobben en niemand van de hulpverleners waar ik verder bij kwam. Ik maar denken dat ik depressief was en een watje. Veel uitgepraat met kids en mijn. man die ik maar nooit durfde te kwetsen en ik nu een spiegel heb durven voorhouden.”

Berry, Cuijk

( )

“Ik vond het coaching traject zeer waardevol en leerzaam. Het heeft mij geholpen juist die zaken boven te halen en te formuleren die ik nodig heb om in mijn werk en leven, energiek en positief te kunnen acteren. Het traject heeft de obstakels – om verder te kijken dan mijn huidige situatie – weggenomen en de weg vrij gemaakt en ruimte gecreëerd die ik nu zelf kan en weet in te vullen.”

Paula, Gennep

( )

Het positieve gevoel dat je krijgt na 2 dagen is eigenlijk niet met woorden te omschrijven maar het voelt ZO goed. En nu na 3 maanden is dat gevoel er nog steeds. Hetzelfde werk met aanpassingen en aanvullingen die beter bij je passen. Ik zou iedereen deze cursus willen aanraden!

Mariët, Boxmeer

( )