Executive and career coaching voor hoogopgeleide professionals

in High Tech organisaties.

 

Weer fluitend naar je werk!

Als je werk hebt dat goed bij je past, ben je blij dat je werkt. Je hebt er plezier in, bent goed in wat je doet, verdient er je brood mee, krijgt er energie van.

Maar wat als je niet bent waar je zou willen zijn? Je een carrièreswitch wil of moet maken? Je je afvraagt of je een andere koers moet gaan varen?

Dan moet je de bakens verzetten.

Maar hoe? Hoe weet je wat er bij je past en hoe kom je daar?

 

Herkenbaar voor je?

Juist als je al succes hebt gekend in je in studie, werk, (top)sport of onderneming, kan het lastig zijn om na een aantal jaren je koers te verleggen. Dat ben je niet gewend.

Ik heb heel veel ervaring met het helpen van mensen die hun talenten weer met plezier willen benutten.

En met succes, mensen die ik uitzwaai vinden allemaal hun weg weer.

 

Ben jij

 • Een ervaren (technisch) professional?
 • Toe aan een volgende stap in je loopbaan?
 • Goed opgeleid?

 

Heb jij

 • De nodige vlieguren gemaakt? In een High Tech omgeving of andere organisatie?
 • Een gevoel van onrust? Schuurt er iets?

 

Wil jij

 • Burn-out of bore-out vóór zijn?

 

Dan kan ik je zeker helpen.

 

Ik ben Heleen Florusse.

Al meer dan 20 jaar begeleid ik hoogopgeleide professionals, voornamelijk in High Tech organisaties.

Mijn eigen loopbaan begon bij Philips Components in Eindhoven.

Sinds 2001 werk ik vanuit Florusse Ontwikkeling Training Coaching. Weer fluitend naar je werk!

 

Ik help (technische) professionals die beschikken over:

 • Een meer dan gemiddeld goed stel hersens
 • Sterk analytisch vermogen
 • De nodige werk- en levenservaring
 • Creativiteit
 • Eigengereidheid

 

Daarnaast heb ik bijzondere expertise opgebouwd op het gebied van hoogbegaafd en werk, in combinatie met kenmerken van autisme, AD(H)D of HSP.

 

Met resultaat.

Heldere inzichten, concrete handvatten, persoonlijke groei, ingesleten patronen herzien, nieuwe baan of nieuw perspectief. Betere communicatie. Nieuw elan.

 

Verschillende routes.

De coaching programma’s zijn allemaal gestoeld op een duidelijke structuur, het resultaat van meer dan 20 jaar werk- en levenservaring:

Maatwerk, intensiteit, vakkennis, organisatiekennis, resultaatgerichtheid én levenswijsheid zijn de sleutelfactoren.

 

De kracht zit in het terug brengen van complexe materie tot hanteerbare proporties.

Lees gerust verder in de blogs en artikelen en neem hier contact met me op als je in een persoonlijk gesprek wil bespreken hoe ik jou kan helpen bij je volgende stap.

 

Voor elke vraag is er een passende route.E-book

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.

Blogs

autisme

You get stress from autism

Als je door autisme stress voelt bij dingen die elke dag terugkomen.   Bij mij aan tafel Bij mij aan tafel komen komt autisme best vaak ter sprake. Regelmatig spreek ik mensen die kenmerken van autisme herkennen. Wel of geen diagnose hebben. Bij vrouwen wordt autisme veel minder herkend dan bij mannen. Ik diagnosticeer niets, dat

Lees meer
vertrouwen

Trust, resilience or courage. What do you need to get the best out of your career?

Over Olympische Spelen, vertrouwen, veerkracht en lef.   Ik ben een fervent sportkijker. Vooral grote toernooien en wedstrijden. Dat heb ik als kind meegekregen en doe ik nog steeds me heel veel plezier. Ik merk dat ik graag naar meer kijk dan het resultaat op de streep. Ik hou van mooie sport, spanning, klasse maar

Lees meer

Clinic, group lessons or a ticket strip

Clinic, groepslessen of strippenkaart? Op welke manier leer jij het meest?   Als je iets wilt leren zoek je een meester. Iemand die jou kan helpen om beter te worden in wat jij wilt leren. Maar wat is dan de beste vorm? Ik sprak onlangs iemand bij mij aan tafel die vertelde over hoe hij had

Lees meer

Programs

Executive coaching

Met dit programma help ik mensen die al een succesvolle (top-) loopbaan achter de rug hebben en op een punt zijn gekomen dat

Terugkomen na een periode van uitval: Weer aan het werk!

Met dit programma help ik je weer aan het werk te gaan na een periode van 'aan de zijlijn te hebben gestaan' en/of na een per

Weer plezier in je werk!

Met dit programma geef ik je praktische begeleiding bij alle stappen die je moet zetten op weg naar werken met plezier

Een greep uit de klanten reacties

Goede klik en waardevolle ervaring! Het traject bij Heleen heeft me veel duidelijker gemaakt op basis van welke criteria ik het best keuzes kan maken m.b.t. werk en andere bezigheden, zelfs tot het leven in het algemeen. Ik beschik nu over meer zelfkennis en een beter zelfbeeld. De sessies zijn persoonlijk en intensief, maar ik vertrok er steeds met meer energie als ik gekomen was. Heleen is een zeer toegewijde, positieve, intelligente en enthousiaste vrouw die over ruim voldoende bagage beschikt je te coachen op praktisch, maar ook op persoonlijk gebied (en ik ben bijna 60, hoogbegaafd en eigenwijs). Door de werkwijze is een goede persoonlijke klik wel een randvoorwaarde; daar kun je tijdens een eerste kennismakingsgesprek wel achter komen omdat Heleen open en eerlijk is over zichzelf en haar aanpak.

( René, Eindhoven )

“Twee dagen zijn intensief, maar daardoor blijf je wel gefocused. Jouw enthousiasme, kennis en positivisme geven mij echt een boost en je doorspekt de oefeningen en leerstof met voorbeelden en metaforen, waardoor het geen droge kost wordt. Er wordt een link gelegd naar de realiteit.”

Hanneke

( Creatieve duizendpoot )

“Ik ben de afgelopen week enorm veel verder gekomen. Volledige chaos in mijn hoofd, huilen en moe, maar zo opgelucht. Na jaren frustratie over mezelf (en ik ging nog wel voor mijn kinderen met jou praten) snap ik zoveel meer maar met name accepteer ik zo veel meer. Eigenlijk ben ik ook boos. 50 jaar tobben en niemand van de hulpverleners waar ik verder bij kwam. Ik maar denken dat ik depressief was en een watje. Veel uitgepraat met kids en mijn. man die ik maar nooit durfde te kwetsen en ik nu een spiegel heb durven voorhouden.”

Berry

( ir chemische technologie )

“Ik vond het coaching traject zeer waardevol en leerzaam. Het heeft mij geholpen juist die zaken boven te halen en te formuleren die ik nodig heb om in mijn werk en leven, energiek en positief te kunnen acteren. Het traject heeft de obstakels – om verder te kijken dan mijn huidige situatie – weggenomen en de weg vrij gemaakt en ruimte gecreëerd die ik nu zelf kan en weet in te vullen.”

Paula, 39 jaar

( internal communications manager )

Het positieve gevoel dat je krijgt na 2 dagen is eigenlijk niet met woorden te omschrijven maar het voelt ZO goed. En nu na 3 maanden is dat gevoel er nog steeds. Hetzelfde werk met aanpassingen en aanvullingen die beter bij je passen. Ik zou iedereen deze cursus willen aanraden!

Mariet

( productmanager )

Beoordeling door klanten: 8.6/10 - 11 beoordelingen
Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven