Executive coaching

Executive coaching, wat is dat nu precies?


Heb jij

> top functies vervuld?
> ervaring met veel verantwoordelijkheid en ingewikkelde processen?
> de nodig tropenjaren achter de rug?
> wellicht ervaring met het coachen en adviseren van anderen?
> Hoe dit op te lossen doormiddel van executive coaching?

En heb je nu
> zelf behoefte aan bezinning of aan een carrière switch?
> Zoek je meer dan een klankbord, of een goed gesprek met iemand uit je netwerk?
> Behoefte aan executive coaching?

Lees dan even verder
Mensen die al een succesvolle ( top)loopbaan achter de rug hebben kunnen op een punt komen dat ze niet meer vanzelfsprekend in de volgende functie rollen.
En wat doe je dan?
Je netwerk kan je helpen.
Headhunters hebben zicht op de arbeidsmarkt, ontwikkelingen en kansen.
Je kan solliciteren.
Maar wat als je niet “zo maar” een volgende plek wilt zoeken. Meer nodig hebt om na te denken hoe verder met je leven en werk? Toe bent aan bezinning?

Dit is wat ik vaak tegenkom.
Mensen op een toppositie in de organisatie zijn daar niet vanzelf terechtgekomen. Ze zijn vaak hoog of zeer hoog opgeleid. Eerste tweede, derde baan kwam haast als vanzelf op hun pad. Intelligent, sociaal vaardig, harde werkers, vaak een thuis om op terug te vallen en bij te tanken.

executive coachingMaar waar het in het begin van je loopbaan hard kan gaan, wordt je pad gaandeweg weerbarstiger. Begonnen op een prima startfunctie, goed gepresteerd, doorgegroeid, (in verantwoordelijkheid voor geld en/of mensen, in salaris ). En voor je het weet heb een positie in de top van je organisatie. Het pad wordt smaller, de eisen zwaarder, afbreukrisico’s groter. Afgunst en concurrentie kan de kop op steken. En het wordt lastiger om mensen te vinden waar je vrijuit mee kunt praten. Over je werk, jezelf, je persoonlijke plannen en doelen.

Jouw thuisfront heeft een eigen dynamiek. Met of zonder partner, met of zonder kinderen (van peuters tot pubers), wellicht verlies van relaties of dierbaren, financiële druk, ouder wordende ouders.

Mensen die zich hierin herkennen kunnen niet altijd terecht bij hun partner of vrienden. Niet bij collega’s of anderen in de organisatie. Ook niet altijd bij (interne) coaches als deze te weinig in staat zijn om iets toe kunnen voegen wat je zelf ook nog niet bedacht had. Of niet kritisch, confronterend of spiegelend genoeg durven zijn. Of met wie je helemaal niet over jezelf wilt praten.
Als je zelf altijd de sterke bent geweest, degene die het voortouw neemt, verantwoordelijkheid draagt, met wie kan je dan vrijuit praten over wat je echt bezig houdt?
Deze vorm van “eenzaamheid” heb ik al heel vaak gezien.

Juist dan kan je behoefte hebben aan iemand die
> de werkwereld kent
> je weerwoord kan/durft te geven, met verstand van zaken
> ingewikkelde materie terug kan brengen tot de essentie
> net zo snel schakelt als jij
> gevoel en verstand kan verbinden
> zelf de nodige levenservaring heeft
> je inzichten geeft. En handvatten hoe je verder kunt gaan.

Ik help mensen weer met plezier en in balans te werken en leven. Met al mijn vakkennis, levenservaring, kennis van de wereld van hoogopgeleiden en bovengemiddelde intelligentie, mijn persoonlijke aandacht.

Als jij wel wat hulp kunt gebruiken, onderzoek ik met plezier met je wat ik voor je zou kunnen doen.

 

Ik kan je helpen ! 
Laat het me weten als ik jou kan helpen. Je kunt bij mij terecht voor één coachingsgesprek, het Vliegwielgesprek of voor een uitgebreidere route uit het Goudmijnprogramma. 


Mail me gerust, dan vinden we wel een goed moment voor een afspraak.