Heleen Florusse

​Over mij

Met heel veel plezier help ik mensen hun weg te vinden in werk en leven.
Sinds 2001 doe ik dat vanuit mijn eigen praktijk in hartje Eindhoven.


Persoonlijk, maatwerk, met een heldere structuur

 • Eén op één programma's (kort en krachtig of gedurende een langere periode).
 • Workshops
 • Adives, aan HRM en Management


​Zolang ik je begeleid, heb je mijn volle aandacht. Tijdens de uren bij mij aan tafel, maar ook in de tijd dat we elkaar niet zien. Uit ervaring weet ik dat juist dan de grootste stappen gezet worden. Dan gebeurt er het meest.
En in die tussentijd hebben we meer of minder contact, geef ik je tips als ze op mijn pad komen, ben ik bereikbaar voor spontane vragen.

Ik leg je graag bij mij aan tafel uit hoe dat werkt. 
Mail me gerust als je wilt onderzoeken hoe ik ook jou kan helpen.

​Mijn achtergrond

Welke keuzes in mijn leven hebben geleid tot het werk dat ik doe?

​De korte versie:

 • Gymnasium β,
 • Propedeuse Pedagogische en Andragogische wetenschappen, afgestudeerd in Interdisciplinaire Onderwijskunde, Radboud Universiteit Nijmegen.
 • Gaan werken bij Philips. Diverse opleidings- en training functies en HRM.
  Een high tech bedrijf met voornamelijk hoogopgeleide techneuten. Enkele jaren gewerkt bij het Philips Employability Center. En stevig opgeleid in Loopbaancoaching en mobiliteit.
 • In oktober 2000 ontslag genomen.
 • In januari 2001 eigen praktijk gestart:
  Florusse Ontwikkeling Training Coaching, in 5 stappen weer fluitend naar je werk. Specialist in hoogbegaafdheid en werk.
 • Klanten komen uit grote high tech bedrijven, zoals Philips, ASML, en uit kleinere organisaties. Maar ook uit middelbaar onderwijs, Fontys Hogescholen, KLM, Finance & accounting, artsen, ICT, zorg, offshore, bibliotheekomgeving, overheden, juristen. Ondernemers. Topsporters.
  En ik begeleid studenten, promovendi, net afgestudeerden.​En wat uitgebreider:

Ik was zo’n kind 
Ik was zo’n slim meisje op de basisschool. Altijd snel klaar, een groot deel van mijn tijd besteed aan “werkjes” in de school. Bibliotheekboekjes plakken bijvoorbeeld. Letterdozen sorteren. De plantjes water geven. Kinderen helpen die dingen moeilijk vonden. Van een plusklas had nog nooit niemand gehoord. Een klas overslaan is besproken, maar niet gebeurd. Maar ik heb er niet onder geleden. Ik was een blijmoedig kind.

Wat zal ik eens kiezen?
Na mijn gymnasium β diploma, ik ben zonder noemenswaardige wapenfeiten door de school gerold, kwam de studiekeuze.
Wat zou ik eens gaan doen? Zoveel keuzes, zo weinig idee wat ik wilde worden. Scheikunde? Was ik goed in, vond ik ook leuk, maar de TU trok me niet. Geschiedenis? Maar dat was een beperkt beroepsperspectief. Kan altijd nog.
Ik wilde in ieder geval naar een diversere omgeving. Op kamers. Nijmegen dan maar.  Bij PAW, Pedagogische en Andragogische Wetenschappen, vond ik van alles wat. Mens en maatschappij, psychologie,  sociologie, historie, filosofie, onderzoeksmethoden. Onderwijskunde,( hoe leren mensen eigenlijk het beste? en wat is daar voor nodig?), vond ik echt interessant. Maar werken in onderwijs en adviesgeven aan ouders en leerkrachten leek me dan weer niks voor mij.

Werken in bedrijfsleven
Gelukkig, naar het bedrijfsleven, dat bleek me goed te passen.
In het eerste jaar dat ik bij Philips werkte werden er 40.00 mensen ontslagen. Een shock!, Het eerste massaontslag in Nederland. En niemand die wist hoe je ontslagen mensen verder kon helpen. Een zeer bijzondere en leerzame periode. Het vak loopbaancoaching is toen ontstaan. En ik was er bij!
Na een aantal verschillende opleidings- en HRM functies, (Ik kan nooit lang in dezelfde functie blijven, dan moet ik nodig weer iets nieuws) ben ik terecht gekomen bij het Philips Employability Center. Wat een mooi werk. Ik ben daar intussen zeer stevig opgeleid.

Hoogbegaafdheid
Van hoogbegaafdheid wist ik niks. Geen topic. Maar ik zag alle kenmerken wel bij mij aan tafel. En ik kon deze mensen ook echt goed helpen. Begrijpen. Bereiken.
Ik werd pas echt nieuwsgierig toen ik mijn oudste dochter zag opgroeien. 4 jaar en zo’n logica. Ze ging nog niet naar school maar was zo snel en handig, standvastig, temperamentvol. Waar had ze dat allemaal vandaan? Maar ze was onze oudste, ik had geen vergelijk. Ze leek in haar doen op de techneuten bij mij aan tafel. Ik had geen idee.
Pas toen ben ik me er in gaan verdiepen. Het hoorde bij hoogbegaafdheid. Heb ik mezelf ook maar laten testen. Om te leren wat het is.  Ja hoor, ik bleek er zelf ook zo een te zijn. Nooit aan gedacht. Vanaf toen heel veel geleerd over hoogbegaafdheid.
Ik kom uit zo’n gezin. Ouders, broers. Mijn natuurkundevrienden in Nijmegen. Het is mijn wereld.

In mijn persoonlijk leven.
Ik heb 3 kinderen gekregen. Alle drie met deze kenmerken. Maar ook andere kenmerken die vaak samengaan, blijken rijkelijk aanwezig in mijn gezin en familie. Asperger, ADHD, ADD, hoog gevoeligheid. Ik weet niet beter.
Ik heb ze alle drie met alle bekende voetangels en klemmen door de school geloodst. Basisschool, middelbare school, studie. De laatste 10 jaar in mijn eentje. Intensief. Maar ook heel erg mooi. Ze doen het goed, ieder op zijn en haar manier en tempo.

Mooi werk!
Al mijn levenservaring en vakkennis komt samen in mijn werk. Ik ben een gezegend en rijk mens. En met mijn uitgebreide werkervaring, stevige theoretische basis en persoonlijke bagage kan ik heel veel mensen weer verder helpen. Doorgeven.

Ik heb echt geweldig werk!


Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven