Heleen Florusse

Over Heleen Florusse

Ben jij een hoogopgeleide professional, gezegend met een goed, of zelfs bovengemiddeld goed stel hersens, met de nodige bagage en werkervaring en een druk leven, en werk je toch niet meer met plezier? Lees dan het onderstaande levensverhaal van Heleen Florusse.

Stel je nu eens voor dat je…

 • Inzicht hebt in waar het aan schort
 • Jezelf goed kan inschatten en waarderen
 • Eerlijk tegen jezelf durft te zijn
 • Je eigen kwaliteiten en belemmeringen kent
 • Weet waar je plezier in hebt en waar je talenten zitten
 • Weet waar je energie van krijgt en waar je het verliest
 • Weet wat je nodig hebt om goed te gedijen
 • Een werkplek hebt waar je je als een vis in het water voelt
 • Beter kan communiceren met collega’s, leidinggevenden en anderen.
 • Je gelukkiger en lichter voelt

“Sinds 2001 hebben al heel veel mensen de moed gehad om, met behulp van Heleen Florusse, op zoek te gaan naar het werk dat bij ze past.

Waar ze energie van krijgen. En ook voldoening, plezier en een fijn salaris.”

 

Dit vond Robbert, (39 jr, initial buyer),  april 2013:

“De aanpak is volledig toegespitst op de cliënt: in mijn geval werd er in alles rekening gehouden met denksnelheid en de wens voor constant nieuwe prikkelingen. Dit hield mij op mijn qui vive en zorgde ervoor dat ik iedere keer met plezier met Heleen om tafel ging zitten. De toepassing van de volledige toolbox heeft ervoor gezorgd dat ik exact weet wat ik wil, wat ik een organisatie kan bieden en in wat voor omgeving ik het meest excelleer. Toen ik de eerste keer met Heleen Florusse sprak, was ik iedere zin in werken kwijt. En nu ben ik gedreven om weer volledig los te gaan in de professionele wereld! 

De persoonlijke aanpak, de intelligentie en ervaring van Heleen en de prettige manier waarop ze met mensen omgaat, maakt dat het voor eenieder een interessant en leerzaam traject is.”


Wat vonden anderen het meest leerzaam?

 • Het inzicht dat je krijgt in je kwaliteiten en prestaties (die worden zo vaak als vanzelfsprekend ervaren). Jij leerde me om trots te zijn op wie ik ben en dat ook nog tegen een ander te (durven) vertellen.
 • dat alles uit jezelf komt. Iemand moet er gewoon bij helpen om het er uit te halen. je kunt nu ook beter naar jezelf kijken en beschrijven hoe het zit
 • De sfeer, de openheid en eerlijkheid die maakt dat je zaken/aspecten kunt aanspreken die je ‘normaal’ voor jezelf houdt. Hierdoor is het mogelijk om ook echt meer zelfinzicht te verkrijgen verder dan de buitenkant.

En wat het meest positieve in het traject?

 • Het heeft me inzicht, zelfvertrouwen en vervolgens de moed gegeven om te stoppen met werk dat me niet gelukkig maakt. Ik raad iedereen aan om voor z’n 40ste verjaardag een traject bij Heleen te vragen! Heleen Florusse bedankt!
 • Het omvormen van ‘de aangeslagen Wim’ naar de ‘Wim die weet wat hij waard is en daarover kan spreken’. Het bieden van perspectief en vestigen van zelfvertrouwen.
 • Manier van werken. Je krijgt  hulp om dingen uit jezelf te halen m.b. v. opdrachten. Dus geen standaard testen waar dan een printje met resultaat uitkomt.
 • Het aanreiken van verschillende instrumenten en ‘boek’advies.

 


Jong en vol plannen!

Er was eens……. Een jonge energieke studente die, na haar studie Interdisciplinaire Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ging werken als Training & Education officer bij een grote industriële onderneming in het zuiden van het land. Met veel enthousiasme verzorgde ze trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en bedrijfskunde, voor jonge HBO’ers en academici in de eerste fase hun loopbaan. Al binnen het jaar dat ze in dienst was, besloot het bedrijf meer dan 40.000 mensen te ontslaan, waarvan een heel groot deel in Nederland. Met hart en ziel heeft ze zich vanaf dat moment ingezet om mensen, die dit nog nooit hadden meegemaakt, op allerlei manieren te ondersteunen bij het verwerken van deze immense veranderingen. Hen zelfvertrouwen terug te geven en ze vaardigheden te leren om op eigen kracht de arbeidsmarkt weer op te gaan en hun leven te vervolgen.

 

Het juiste spoor gevonden!

Na een aantal omzwervingen in het bedrijf had ze door dat dit was wat ze wilde: Mensen helpen om met plezier te blijven werken. Om zich te blijven ontwikkelen. Mensen zo helpen dat ze, ongeacht de veranderingen die op hen af komen, hun weg weer weten te vinden.

Wat een voldoening geeft het als je mensen met een gerust hart kunt uitzwaaien omdat ze het juiste spoor weer gevonden hebben!

 

Bijzondere expertise

Ze was gewend om met mensen te werken die veel talenten en capaciteiten hadden, (vaak hoog en technisch opgeleid,) maar die zichzelf toch niet voldoende vooruit konden helpen. En ze liep daarbij tegen patronen aan waarvoor ze met de standaard aanpak niet voldoende kon bereiken. Hoe dat kwam ontdekte ze later. Inmiddels was ze wat jaartjes ouder en was ze trotse moeder van 3 kinderen. Schatten van kinderen, maar met een eigen gebruiksaanwijzing. Eigenzinnig, snel, slim, ijzeren eigen logica, leergierig, niet erg meegaand, heel eigen humor. Speurend naar kennis ontdekte ze dat deze kenmerken hoorden bij hoogbegaafdheid. Nooit bij stil gestaan. Maar zo herkenbaar.

Dus opnieuw bijleren, lezen en ervaringen verzamelen. Rondom hoogbegaafdheid en andere kenmerken die daarmee samen kunnen hangen zoals elementen van autisme, ADHD/ADD of hoog gevoeligheid (HSP).

En met die kennis kon ze anderen weer vooruit helpen.

 

En dit ben ikHeleen Florusse - Loopbaancoach Eindhoven

Die studente van toen ben ik, Heleen Florusse.

Sinds 2001 eigenaar van Florusse Ontwikkeling Training Coaching, zelfstandig HRM consultant, erkend NOLOC loopbaanprofessional. Moeder van 3 pubers van 16, 19 en 20, twee nog op school, één al aan het studeren. Een gezellig en druk leven.

Ik heb de kennis en de levenservaring hoe het is om te werken in een complexe, veeleisende omgeving en tegelijkertijd een gezin te runnen. Leuk, maar ook een vol leven. En die kennis en ervaring deel ik met plezier met mensen die dat kunnen gebruiken.

Vakvrouw en ervaringsdeskundige in één!

Inmiddels werk ik al weer zo’n 15jaar vanuit mijn eigen praktijk met hoogopgeleide en hoog intelligente professionals die

 • vastgelopen zijn en zo niet door willen gaan
 • vragen hebben op het gebied van persoonlijk ontwikkeling
 • weer willen werken met plezier
 • hun weg willen vinden in hun loopbaan
 • ingesleten patronen willen doorbreken

Ik loop met ze mee, reik handvatten aan, begeleid mensen persoonlijk in hun proces. Ik verzorg workshops, lezingen en presentaties.

Daarbij ben ik gespecialiseerd in vragen op het terrein van hoogbegaafd en werk, vaak in combinatie met kenmerken van autisme, ADHD/ADD of hoog gevoeligheid.

Het is mijn vak, maar ook mijn leefwereld.


 

Ik help je graag

Als je van mijn inzichten gebruik wilt maken, kan dat door je aan te melden met je emailadres. Je ontvangt dan dan  mijn gratis E book, met verrassende inzichten en 3 opdrachten waarmee je direct kunt inschatten hoe het met jou zit.

Ik houd je dan op de hoogte met tips en informatie waar je je voordeel mee kunt doen. En wellicht kunnen we elkaar persoonlijk ontmoeten als je vragen hebt waar ik je mee kan helpen!

Zodat ze je weer kunnen horen fluiten!


Beoordeling door klanten: 8.5/10 - 7 beoordelingen
Ontvang GRATIS het praktische E-book
“In 5 stappen weer fluitend naar je werk!”
Met diverse tips waar je direct iets aan hebt.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven