Hoogbegaafd, wat is het nou eigenlijk?

Hoogbegaafd, wat is het nou eigenlijk?

 

Altijd lastig, hoogbegaafd. Want wat is het nou eigenlijk? Ben je hoogbegaafd? Vermoed je het? Bij jezelf, of bij kinderen? En wat is jouw reactie? En die van je omgeving? van de school? je werk?

hoogbegaafd - Loopbaancoaching EindhovenGelukkig is er steeds meer onderzoek naar en aandacht voor hoogbegaafdheid in het onderwijs. Met vallen en opstaan.

Maar hoe zit het met de volwassenen van nu? Toen er in hun schooltijd nog weinig aandacht voor was, hebben ze zich ook moeten kunnen handhaven. Ook met wisselend succes. En als je eenmaal aan het werk bent, is je hoogbegaafdheid niet opeens weg. Het hoort bij je. Het kan een oorzaak zijn van allerlei problemen waar je tegenaan loopt.  Ook na een aantal jaren plezierig werken.

Veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich niet bepaald gelukkig in hun situatie, leiden een te weinig uitdagend (professioneel) leven en weten vaak wel dat ze zelf het heft in handen zullen moeten nemen om er iets aan te veranderen, maar durven of kunnen dat niet, juist omdat ze ook erg bang zijn voor verandering en de gevolgen daarvan. Helaas hebben diezelfde volwassenen zelden of nooit (nog) iemand in hun leven die het voor hen opneemt, hen begeleidt en hen als het ware een beetje “heropvoed….

Dit citaat komt uit boek “Hoogbegaafd, als je kind (g)een Einstein is. “, pag. 92 van Prof. Dr. Tessa Kieboom. Zij schildert een helder beeld van wat hoogbegaafd inhoudt. (En dat is veel meer dan een IQ score van >130.)  Kan je ik van harte aanbevelen!

> Herken je hier iets van?
> Heb jij ook het gevoel dat je een andere richting in zou willen slaan in je werk?
> Wil je inzicht te krijgen in je kenmerken en hoe hier mee om te gaan?

Als jij iemand kan gebruiken die met je meeloopt en met jou onderzoekt hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om met plezier te werken, dan kan ik je helpen.


IMG_3877Ik kan je helpen ! 

Laat het me weten als ik jou kan helpen. Je kunt bij mij terecht voor één coachingsgesprek, het Vliegwielgesprek of voor een uitgebreidere route uit het Goudmijnprogramma. 


Mail me gerust, dan vinden we wel een goed moment voor een afspraak. 

Op naar meer plezier en geluk in je werk!


Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven