Altijd lastig, hoogbegaafd. Want wat is het nou eigenlijk? Ben je hoogbegaafd? Vermoed je het? Bij jezelf, of bij kinderen? En wat is jouw reactie? En die van je omgeving? van de school? je werk?
Gelukkig is er steeds meer onderzoek naar en aandacht voor hoogbegaafdheid in het onderwijs. Met vallen en opstaan.
Maar hoe zit het met de volwassenen van nu? Toen er in hun schooltijd nog weinig aandacht voor was, hebben ze zich ook moeten kunnen handhaven. Ook met wisselend succes. En als je eenmaal aan het werk bent, is je hoogbegaafdheid niet opeens weg. Het hoort bij je. Het kan een oorzaak zijn van allerlei problemen waar je tegenaan loopt. Ook na een aantal jaren plezierig werken.
… Veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich niet bepaald gelukkig in hun situatie, leiden een te weinig uitdagend (professioneel) leven en weten vaak wel dat ze zelf het heft in handen zullen moeten nemen om er iets aan te veranderen, maar durven of kunnen dat niet, juist omdat ze ook erg bang zijn voor verandering en de gevolgen daarvan. Helaas hebben diezelfde volwassenen zelden of nooit (nog) iemand in hun leven die het voor hen opneemt, hen begeleidt en hen als het ware een beetje “heropvoed….
Dit citaat komt uit boek “Hoogbegaafd, als je kind (g)een Einstein is. “, pag. 92 van Prof. Dr. Tessa Kieboom. Zij schildert een helder beeld van wat hoogbegaafd inhoudt. (En dat is veel meer dan een IQ score van >130.) Kan je ik van harte aanbevelen!
> Herken je hier iets van?
> Heb jij ook het gevoel dat je een andere richting in zou willen slaan in je werk?
> Wil je inzicht te krijgen in je kenmerken en hoe hier mee om te gaan?
Als jij iemand kan gebruiken die met je meeloopt en met jou onderzoekt hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om met plezier te werken, dan kan ik je helpen
Meld je dan aan voor één van de GRATIS gesprekken, waarin we je vragen en jouw situatie onderzoeken en bekijken hoe ik jou weer verder kan helpen.
Op naar meer plezier en geluk in je werk!