Kan jij iemand gebruiken die een stukje met je meeloopt?

  • 0
meeloopt

Kan jij iemand gebruiken die een stukje met je meeloopt?

Soms is een woord, een zin, een uitdrukking, precies passend bij wat jij zoekt. Het hoeft maar een fragment te zijn. Uit een stukje tekst, een lezing, een interview. Het zet iets bij je in beweging. En kan zomaar het schakelaartje zijn waardoor je op “aan” gaat. meeloopt

Iemand die met je meeloopt

Ik ontvang vaak mails van mensen die op zoek zijn naar iemand die ze kan helpen bij hun zoektocht. Eén van die mails begon zo:

Beste Heleen,
Met veel interesse heb ik je website bekeken en viel mijn oog vooral op het volgende ‘als jij iemand kan gebruiken die met je meeloopt en met jou onderzoekt hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om met plezier te werken, dan kan ik je helpen’ Oh wat zou die hulp fijn zijn.

En dan besef ik dat blijkbaar die zin, iemand die met je meeloopt…… voor haar zomaar zo’n zinnetje is. Het triggert haar hoe fijn het zou zijn als iemand een poosje met je optrekt, aandacht geeft, meedenkt. En die rol vervul ik graag. Voor korte of langere tijd.

Alleen meelopen is nooit genoeg.

Natuurlijk is het altijd fijn als iemand er voor jou is, tijd voor je maakt, luistert, reageert. Maar voor mij is alleen dat nooit voldoende. Ik help graag met méér.
• Met mijn kennis en ervaring over werken met plezier.
• Energiekrijgers en energieslurpers.
• De arbeidsmarkt.
• Hoogbegaafdheid of ander bijzondere kenmerken.
• Vertrouwen in jezelf.
• Verwoorden, je kunnen uitspreken, in gesproken taal en op schrift.
Dat is mijn vak.
Verder lezend in haar mail las ik dat ze juist op die gebieden vragen en ervaringen heeft:

Ik ben 31 jaar en al jaren aan het jobhoppen. Niet omdat ik dat persé wil, maar omdat ik tot nu toe nog geen enkele baan heb gevonden waar ik in pas, met plezier naar toe ga en die ik lang vol kan houden. Recent heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt, dus aan het einde van deze maand zit ik weer thuis.
Zeer recent heb ik ontdekt dat ik wel eens hoogbegaafd zou kunnen zijn. (Staat nog niet vast) & door hier over te lezen vallen er veel puzzelstukjes op zijn plek.

Inmiddels hebben we elkaar uitgebreid gesproken. Ze heeft kunnen vertellen hoe het haar vergaan is tot nu toe. Ik heb kunnen laten zien hoe ik met mensen aan de slag ga en dat ik soms korte tijd en soms wat langer met mensen meeloop en ze ook weer op weg help.
Of ze daar gebruik van gaat maken weet ze nog niet. En het is goed om daar rustig over na te denken. Want hoe fijn het ook is als je iemand hebt gevonden die graag met je meeloopt, een serieus coachprogramma stap je nooit zomaar in.

Ik help je graag

Ik zou graag met haar meelopen en
• haar weer op weg helpen
• naar een fijne werkplek
• waar ze met haar unieke kenmerken op haar plaats is.
Elk coachprogramma voelt ook als een soort voettocht. We hebben een doel, we schatten de tijd in en we gaan op pad. Met een plan, maar het is altijd verrassend wat we onder weg tegen komen.

Kan jij iemand gebruiken die een stukje met je meeloopt?
Mail me en wie weet spreken we elkaar bij mij aan tafel.

Werk ze !

handtekening


Plaats hier uw reactie

Beoordeling door klanten: 8.6/10 - 11 beoordelingen
Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven