Waarom een positieve keuze negatief kan aanvoelen.

  • 0
keuze

Waarom een positieve keuze negatief kan aanvoelen.

Tags : 


Heleen, ik heb gereageerd op deze vacature en heb volgende week een tweede gesprek. Maar ik weet gewoon niet of ik het nu wel of niet moet doen. Kunnen we er even over bellen?


Deze vraag kreeg ik vorige week van één van de mensen die ik help bij het maken van keuzes. En ik krijg die vraag vaker.


Waar ben je naar op zoek?

Alle mensen bij mij aan tafel willen heel graag weer verder in hun leven, met werk dat bij ze past. De uitgangssituatie kan heel verschillend zijn:

Soms gaat het om mensen van wie de baan ophoudt of bij wie verveling of demotivatie, is toegeslagen.
Willen mensen weer aan het werk na een periode van niet werken.
Soms hebben ze moeite met de veranderingen die gaan komen of weten ze niet goed waarom ze zo vaak botsen met anderen.


Wat heb jij nodig?

Natuurlijk werken we eerst aan het onderzoeken van je zelfbeeld. Wat kenmerkt jou? Wat zou je willen? Wat heb je nodig? Waar wordt jij door gedreven?
Met die inzichten gaan mensen op pad. Op zoek naar een werkplek die bij hen past.


Te veel keuzes

En dan komt er een mogelijkheid…….., en dan slaat de twijfel toe.
Is dit het wel? Moet ik dit wel doen? Kan ik niet beter nog verder kijken?

In haar boek “twintigerstwijfels en dertigersdilemma’s” beschrijft Nienke Wijnants op een heldere manier waarom kiezen zo moeilijk is (en dat geldt echt niet alleen voor mensen in die leeftijdsgroepen).

Wij leven in een tijd van overvloed. Waarin er oneindig veel keuzes mogelijk zijn. Op alle mogelijke terreinen. En waarin we al die mogelijkheden ook allemaal kunnen zien, door de stortvloed aan informatie die er dagelijks op ons af komt. Dus als we een keuze maken, weten we meteen ook wat we allemaal NIET kiezen. En dat veroorzaakt die twijfel.

Want wat loop je allemaal mis, als je je keuze hebt gemaakt?


Waar kies je niet voor?

Soms bestaat het leren om een keuze te durven maken niet alleen uit onderzoeken wat WEL bij je past, maar juist uit leren omgaan met wat je NIET kiest.

Best ingewikkeld.

Ik hoop dat mijn gaste met een goed gevoel een keuze kan maken. En dat ze zich realiseert dat je altijd opnieuw kunt kiezen als het anders loopt dan je hoopte.


Kan ik jou ook helpen?

Geldt dit ook voor jou? En kan je wel wat hulp gebruiken in dit oerwoud van keuzemogelijkheden? Ik kan je er nog veel meer over vertellen.

Maak gerust een afspraak bij mij aan tafel voor één van de gratis eerste gesprekken.

Dan onderzoeken we samen hoe ik jou het beste verder kan helpen.

Werk ze!