Een cadeau aan jezelf….

  • 0

Een cadeau aan jezelf….

Tags : 

gift-553139_1920“Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!
Zodra de bankbiljetten groeien op mijn rug,
Ben jij de eerste die het hoort
Kom dan nog maar eens terug!”

Geweldige zinnetjes uit een oud Kinderen voor Kinderen-lied, bij ons thuis nog regelmatig te horen.

 

Een bijzondere tijd, Sinterklaas, En nooit meer zonder bijgedachten. Zwarte Pietendiscussie. Vluchtelingenkinderen. Welvaart. We hebben alles al.
Toch is een cadeau aan jezelf zo gek nog niet. De afgelopen week kwam het op verschillende manieren ter sprake.

> Iemand gaat bij mij een programma gaat volgen omdat ze “niet meer gelukkig werd van de zoveelste nieuwe tas”. Haar voldoening zou uit heel ander dingen moeten komen, maar ze is een beetje kwijt waaruit dan.

> Een ander iemand kwam aan het eind van ons programma tot de conclusie dat het aller moeilijkste voor haar was om tijd in te ruimen die echt helemaal voor haarzelf was. Tijd maken voor haar drukke baan, kinderen, de hond, vriendinnen lukt best aardig. Kon ze best en was ook vrij heilig. Maar als het om tijd ging die écht alleen voor haar was, was het toch anders. Daar legde ze veel te vaak op toe. En daardoor kwam ze niet goed toe aan onderzoeken hoe ze verder wilde in haar werk. Ze suste zichzelf met het idee dat het al druk genoeg was en dat er waarschijnlijk volgde maand meer ruimte kwam. Maar dat zei tijdens ons vorige gesprek een maand geleden ook al. Het kwartje viel. Die tijd voor zichzelf moest ze nu echt gaan inruimen. En bewaken.

> En, ook deze week, had iemand een eerste afspraak met mij afgezegd. Ze wilde de ochtend vrijhouden, maar werd overruled door een werkafspraak met haar baas. Terwijl ze juist op zoek was naar een manier om gelukkiger te worden in haar werk, de energie weer te voelen stromen. We bespraken de noodzaak om, als het nodig is tijd te maken voor je zelf om iets uit te zoeken wat voor jou belangrijk is. En niet voor je baas of iemand anders. Als je niet voor jezelf opkomt, hoe kan je dan iets veranderen?

Wat is de overeenkomst?
1. Kostbare tijd! Besteed aan: jezelf.
2. Een goed gekozen cadeau is waardevol. Letterlijk.
3. En tijd die je aan jezelf mag besteden is waardevol.

Een cadeau voor jezelf is tijd en aandacht voor jezelf. En dan maakt de besteding niet uit. Een boek lezen, sporten, tijd met je dierbaren.
Of: tijd om uit zoeken wat je nodig hebt om beter en gelukkiger door je leven te kunnen stappen.

Kan ik je helpen? Dan heb ik waardevolle tijd voor jou: een gesprek bij mij aan tafel, helemaal speciaal voor jou! Geef je zelf een cadeau!

Werk ze!

handtekening


Plaats hier uw reactie

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 15 beoordelingen
Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven