Wat is er mis met in je hoofd zitten?

  • 0

Wat is er mis met in je hoofd zitten?

Tags : 

Soms ben ik heel blij als ik onverwacht lees over iets waar ik al langer over puzzel, maar nog geen woorden aan gegeven heb.

Afgelopen week overkwam mij dat weer eens. Mijn oog viel op de titel van de column van Sterre van Leer in het septembernummer van Psychologie: “In je hoofd zitten heeft een slechte naam”. Ga ik niet herhalen, maar lees het gerust zelf eens.

Ik herken het zo goed. Als we tot rust willen komen kan dat volgens coaches, therapeuten, trainers en goede raadgevers pas echt als we uit ons hoofd en in ons lijf komen. Minder denken, meer voelen.
Ook mijn yogadocent zweert bij de aandacht voor je voeten. En ja, natuurlijk is het een groot goed als het je lukt om, als is het maar voor een uurtje, te stoppen met malen. Niet continue dingen voor jezelf te herhalen, waar je zo moe van kunt worden. Echt stil te staan bij jezelf.

Er zijn zoveel mooie manieren om dat te leren. Yoga, meer bewegen, mindfullness, naar buiten, stilte zoeken, je mee laten nemen door muziek of dans.

Maar die andere kant is er ook. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om in hun hoofd bezig te zijn. Daar gebeuren prachtige dingen. Daar komen ze tot de mooiste inzichten en genieten ze van een gevonden oplossing voor een ingewikkeld probleem. Ze ontspannen daar zelfs van.

In mijn gezin zijn er twee die voor hun plezier wiskunde doen. Ik heb zelf jarenlang cryptogrammen gemaakt in bed. Dat gaf me rust, maakte mijn hoofd leeg en daar sliep ik heerlijk van. Veel mensen uit mijn praktijk, hoogbegaafd of niet, genieten enorm van wat er zich in hun hoofd allemaal afspeelt.

Dus ik ben erg voor alle aandacht voor ons gevoelsleven. Daar vinden we vaak sleutels die we zo goed kunnen gebruiken op ons pad. Maar dat het denken, de ratio en je hoofd maar beter plaats kunnen maken voor het gevoel, dat er gaat er in mijn hoofd niet altijd in.

Heleen

Afbeelding van DanaTentis via Pixabay

———————————————–>

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book cadeau!

Afbeelding van Pexels via Pixabay


Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven