“En als je doorgaat kan het ook weer beter gaan”.

  • 0

“En als je doorgaat kan het ook weer beter gaan”.

Tags : 

 

 

Uitzonderlijk

Sifan Hassan is een uitzonderlijk iemand. Ze is een vrouw die haar eigen weg zoekt in haar leven. Ze kan heel hard lopen, heel veel en spartaans trainen, zoekt steeds een andere route in haar opbouw naar wedstrijden en  haalt onmogelijk geachte successen.

In april 2023 liep ze voor het eerst in haar leven een marathon, in London, en wist die ook nog eens te winnen in een supertijd.

En dat terwijl het onderweg helemaal niet soepel ging.  Ze had pijn, moest een paar keer stoppen om te stretchen, miste op het einde een drinkpunt en moest vol in de remmen om nog een bidon te pakken. Sloot weer aan bij het kopgroepje, bood haar medeloopster nog haar drinkbus aan,  en sprintte uiteindelijk naar de winst. 

Ze was zelf helemaal overdonderd hoe het was gelopen.

 

Uitdaging en nieuwsgierigheid.

Dit is wat ze opzoekt in haar ’loop’- baan. Op de laatste Olympische Spelen liep ze de 1500, 5000 én 10.000 m. en won ze 2x goud en 1 x brons. Maar weinigen hadden dat voor mogelijk gehouden.

En nu dus voor het eerst in haar leven een marathon gelopen. En hoe! Een uitzonderlijke combinatie.

Ik las dat ze vooral op zoek was naar ervaren hoe het haar zou vergaan. Een marathon uitlopen, omdat ze dat nog nooit had gedaan. Ze liep niet om te winnen, of met een tijd voor ogen, maar om te voelen hoe het is om een hele wedstrijdmarathon te lopen.

Ook toen het onderweg niet lekker ging dacht ze niet aan stoppen. Of opgeven omdat er toch geen goede tijd in kon zitten. Ze ging door. Elke 5 km die ze nog door kon lopen gaf haar ‘5 km meer marathonervaring’. En dat wilde ze ervaren, zo lang mogelijk.

De commentatoren vonden dat ze beter uit kon stappen. Die keken naar het eindresultaat wat ze zou kunnen halen. Die hadden haar al opgegeven. Te hoog gegrepen. Als je het toch niet haalt kan je beter uitstappen.

Maar zo dacht Sifan niet.

 

Komt je dit bekend voor?

Bovengemiddeld talent?
Jezelf steeds opnieuw willen uitdagen?
Niet steeds hetzelfde programma willen, maar je grenzen verleggen?
Hard werken, gaan, en de beleving net zo waardevol vinden als het eindresultaat?
Plezier halen uit het onderzoeken wat je kan?
Onverwachte combinaties uitproberen, die nog niet eerder zijn gedaan?

 

Niet opgeven.

Dan helpt deze gedachte van Sifan Hassan  je vast ook. Als het niet lukt, je je slecht voelt, misschien niet het resultaat lijkt te gaan halen dat iedereen van je verwacht, kijk hoe je door kan gaan.

Niet met het eindresultaat in gedachten, maar om te willen ervaren wat het je brengt.

Niet opgeven. Het kan altijd ook weer beter gaan. 

 

Ik kan helpen.

Wil jij leren onderzoeken hoe jij weer verder kan gaan? Ook als het nu niet lekker loopt?

Je kunt bij mij terecht voor één coachingsgesprek; het Vliegwielgesprek, of voor een uitgebreidere route uit het Goudmijnprogramma

Mail me gerust, dan vinden we wel een goed moment voor een afspraak.

Werk ze!

 

 

 

Artikel uit het ED, d.d. 25 april 2023

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book cadeau! 

Image by RAEng_Publications from Pixabay