En opeens ben je 10 jaar verder…

  • 0

En opeens ben je 10 jaar verder…

Tags : 

 

 

Ongemerkt alweer 10 jaar verder

Zonder dat je je het realiseert ben je opeens 10 jaar verder in je leven. De tijd vliegt. En wat is er veel gebeurd als je achterom kijkt. Bij mij en bij jou vast ook. Maar je ervaart dat niet altijd zo bewust. We rollen maar door.

Ook in mijn leven is altijd wat aan de hand.  Toch werk ik nog steeds met heel veel plezier al meer dan 20  jaar in mijn eigen praktijk. In dit vak zit ik zelfs nog langer, want ik ben hier aan begonnen in loondienst.

Mijn eigen pad gekozen

Ergens onderweg ben ik mijn eigen praktijk gestart. Best een verhaal, dat ik je hier bespaar. Ik heb me hierdoor  kunnen ontwikkelen in een richting die bij mij past. Heb mijn werk kunnen invlechten in mijn enigszins hobbelige privé leven. En ondanks dat ik in de regel snel ergens op uitgekeken ben, verveelt me dit bestaan helemaal niet. Mijn gezin, mijn werk, en bijzondere mensen aan mijn tafel ook niet.

Heleen kan je mij opnieuw helpen?

Onlangs gebeurde er weer iets dat me nu een aantal keren overkomen is. Ik werd gemaild door iemand die ik zo’n 10 jaar geleden geholpen heb in haar zoektocht. Ze stond nu weer voor een keuze- of eigenlijk meer bezinningsmoment, in haar leven en werk. Of ik tijd had om met haar te sparren?

Wat ontzettend leuk! We hadden al die jaren geen contact gehad, en toch kwam ze weer bij mij uit. Ik herinner me haar nog goed. Het voelt bijzonder en als compliment als iemand dan opnieuw bij mij aanklopt.

In die 10 jaar is er in mijn leven best veel gebeurd.  In het hare ook. Ze was ook een aantal weken uit de roulatie, waardoor ze noodgedwongen afstand moest nemen van de dagelijkse drukte. En nu heeft ze behoefte aan reflectie over hoe ze in deze levensfase in haar werk staat, en hoe ze verder wil.

Je leven is veranderd. Wat je kunt onderzoeken niet.

Ik heb dit nu al een paar keer eerder meegemaakt. Dat ik jaren geleden iemand op weg geholpen heb en dat die persoon zoveel jaar later opnieuw mijn hulp vraagt. Wat je kan onderzoeken is in essentie niet veranderd, je leven is dat wel. En daarom is het de moeite waard om dan opnieuw een zoekproces te starten. Met de kennis en ervaring van nu. En met de basis die je jaren geleden al hebt gelegd.

Dit ene gesprek was al zo waardevol. Wellicht loop ik straks opnieuw een stukje met haar mee. Eerst maar eens laten bezinken.

Geen sollicitatiecursus, geen advies traject.

Het sterkt mij in mijn overtuiging dat mijn werk niet zozeer bestaat uit het vinden van een oplossing, of een nieuwe baan. Maar uit leren hoe je op onderzoek uit kan gaan als je dreigt vast te lopen. En dat je die zoektocht niet maar één keer in je leven kan doen, maar elk moment dat het nodig is opnieuw kan maken.

Dan is het mooi als ik opnieuw een stukje met je mee kan lopen met mijn vragen en observaties. Dat we elkaar al hebben leren kennen geeft een goede basis.

Ik adviseer je nooit wat je nu het beste kan doen, maar ik help je te vinden wat nu belangrijk voor je is en wat je nodig hebt in deze fase van je leven.

Wil jij (opnieuw) onderzoeken hoe je nu verder wil?

Opnieuw welkom als we elkaar al eerder hebben ontmoet.
En net zo welkom als dit onze eerste ontmoeting gaat worden.
Ik maak met plezier tijd om te bespreken hoe ik jou nu verder kan helpen.
Mail me hier gerust voor een afspraak bij mij in het Werkparadijs in Eindhoven.

Werk ze!

 

 

 

Afbeelding van Galdramenn via Pixabay

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book

Image by RAEng_Publications from Pixabay


Plaats hier uw reactie

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven