Met goede techniek kom je verder ( en houd je het langer vol).

  • 0

Met goede techniek kom je verder ( en houd je het langer vol).

Tags : 

 

Tijd om na te denken terwijl ik zwem.

Ik probeer weer wekelijks mijn baantjes te zwemmen . Tot voorkort nog buiten, maar nu weer in het binnenbad. En dan heb ik alle tijd om mijn gedachten te laten wapperen.
In het binnenbad is het bad in vakken verdeeld. Van gezellig kletsen tijdens het zwemmen aan de ene kant, tot de doorzwemmers aan de andere kant.
Ik zwem in die laatste baan. Ik ben een doorzwemmer. Ik diesel lekker door, een vol uur lang.

 

Goede techniek helpt.

Iedereen in het bad heeft de basistechnieken in huis, Ze kunnen allemaal zwemmen. Ik heb dat als kind best goed aangeleerd. Ik zwom drie keer per week bij een zwemclub. Ik hield niet van meedoen aan wedstrijden, maar de trainingen deed ik graag. En ik merk nu dat ik nog steeds profijt heb van de zwemslagen die ik toen goed heb aangeleerd.
Ik ben absoluut geen trainingsbeest, en nul competitief, ik wil gewoon lekker mijn baantjes zwemmen. Ik merk wel dat ik het langer vol hou en gemakkelijk mensen voorbij kan zwemmen als ik goed gebruik maak van mijn techniek. Je wil nooit anderen aantikken, dus ik zet even aan om in te halen en zwem dan weer in mijn eigen tempo door. En wissel gemakkelijk af met baantjes op mijn buik en op mijn rug.
Goede techniek helpt mij om met minder kracht een uur goed door te zwemmen, en even te kunnen versnellen als dat nodig.

 

Technieken om een baan te zoeken.

In je werk werkt hetzelfde principe. Als je je techniek kan verbeteren, of kan afwisselen,  kun je zomaar meer bereiken zonder harder of meer te werken. Of buiten adem te raken. 
Zo sprak ik de laatste tijd weer wat  mensen die een baan zoeken en bij wie het niet meteen lukt. Van net afgestudeerden, tot mensen midden in hun loopbaan.
De meesten doen dat via vacatures speuren, motivatiebrieven en cv’s insturen. Of lukraak open solliciteren. Die basis vaardigheden worden het meest gebruikt.
Maar tegelijkertijd kost deze techniek veel inspanning, terwijl het resultaat elke keer onzeker is. En elke teleurstelling je ook weer heel veel energie kost en het moeilijk is om weer op te laden en door te gaan.

 

Andere techniek.

Wat nou als je je techniek kan verbeteren, of repertoire kan uitbreiden?
Er zijn zoveel meer wegen mogelijk. Gebruikmakend van je zelfkennis, je ervaringen, creativiteit, je netwerk, je plezier. Dat is niet altijd gemakkelijk, of voor de hand liggend, maar dat kan je leren en  oefenen.
En het resultaat kan onverwacht heel goed uitpakken.

 

Gebruik ook mijn zwem techniek.

Stel je in op wat je wil doen, in welke tijd, en het ‘vak’ dat bij je past. (bij mij het doorzwemvak). Begin en ga gestaag door.
Bekwaam je in verschillende technieken en wissel van slag als het nodig is. 
Je hoeft niet altijd harder te werken, of uitputtender meer van hetzelfde te doen. Soms werkt een andere techniek beter.

Kan ik je helpen bij het aanleren van nieuwe techniek? Het uitbreiden van je repertoire of het verbeteren van je huidige techniek?
Mail me gerust, wie weet zit jij binnenkort bij mij aan tafel en bespreken we je plannen.

Werk ze!

 

 

 

 

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book cadeau!

Afbeelding van Felix Lichtenfeld via Pixabay