Resetten. Jezelf ontslaan. Hoe vaak doe jij dat?

  • 0

Resetten. Jezelf ontslaan. Hoe vaak doe jij dat?

Tags : 

 

Mijn laatste inzichten op papier voor mijn zomervakantie van dit jaar begint. Misschien geldt dit voor jou ook.

 

Wat heb jij afgerond?

Zo tegen het einde van een periode bekruipt mij altijd van alles tegelijk.
Wat heb ik afgerond, wat nog niet?
Ben ik er blij mee?
Wat is jammer, had ik graag anders gewild.
Wat kan ik laten liggen om straks weer mee verder te gaan.
En waar wil ik eigenlijk niet meer mee verder gaan?

 

Perspectief

Heb ik nodig. En als ik mijn voelsprieten de laatste tijd uitsteek, zie ik dat iedereen naar perspectief snakt. Wat je situatie ook is. Of je nu in de zorg werkt, of huisarts bent, thuiszitter (hoogbegaafd of niet), huizenzoeker, jongere, 50+ en werkzoekend, long covid patiënt, of klimaat ongerust. Of boer natuurlijk.

Ik heb altijd een vergezicht nodig. Iets wat ik kan gaan doen, waarvan het eindpunt een heel eindje weg ligt. Zonder dat ik precies weet wat het resultaat gaat zijn en hoe de weg er naar toe gaat lopen. Dat brengt mij in beweging, geeft mij energie. Daarom kan ik soms rigoureuze besluiten nemen. Niet uit roekeloosheid, maar omdat er lange tijd iets borrelt, wat ik niet eens kan benoemen, en er dan altijd een moment komt dat ik een besluit kan nemen een pad in te slaan. 

Zo leef ik en zo werk ik.

Mijn vakantie voor deze zomer is ook zo’n besluit. Bestemming München, nog geen idee hoe die reis gaat lopen. We stappen gewoon op onze fietsjes, tandenborstel en wat schone kleren mee en trappen maar.  We denken dat we er zo’n 10 tot 12 dagen over doen, maar we merken het wel. En we zien wel hoe we weer terugkomen. Lange afstandsfietsen is voor mij resetten.

Ik ben ook een nieuw vak aan het leren. Een mooi ambacht. Met mijn handen werken. Eind september 2021 besloten, meteen begin oktober begonnen met de wekelijkse lessen. Het eerste leerjaar van drie zit er bijna op. Wat een goed besluit. Het is geweldig om te doen, en ik moet nog heeeeel veel leren……

 

Resetten

Ik ben deze periode niet alleen het afgelopen jaar aan het beschouwen, maar ook mijn bestaan.

 – Waar sta ik in mijn leven en met mijn werk?
 – Waar wil ik mee door en wat wil ik achter me laten?
 – Wat mag in deze levensfase meer aandacht krijgen en wat mag wel wat minder?

 

Voldoening

Ik heb prachtig werk. Het geeft mij elke keer weer energie om mensen te helpen in hun zoektocht, met alle vakkennis, ervaring met ‘bijzonder bedrade mensen’ en levenservaring die ik heb. Die energie kan ik weer doorgeven, gaat haast vanzelf. En met resultaat, mensen vinden hun weg weer.

Nog steeds vind ik dit werk ontzettend leuk en zinvol om te doen. In welke vorm dan ook. Dus ik blijf dit nog wel even doen.

En daarnaast geeft ‘iets heel anders’ doen, iets moois maken, een ambacht leren, me zoveel extra’s. Dus daar ben ik ook blij mee.

 

Mezelf ontslaan.

En ik ga mezelf ontslaan. Ontslaan van dingen die ik al heel lang doe, maar nu achter me mag laten. En dat vind ik nog veel spannender dan iets nieuws gaan doen.

 

Kan ik jou helpen bij het resetten of jezelf ontslaan?

Mail me gerust voor één van de gratis eerste afspraken, dan onderzoeken we hoe ik jou kan helpen dingen méér, minder, anders of niet meer te doen.

Zodat jij ook kunt resetten en weer met plezier verder kan leven en werken.

Werk ze!

 

 

 

Afbeelding van Matthias Böckel via Pixabay

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book

Image by RAEng_Publications from Pixabay


Plaats hier uw reactie

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven