Van wielweb naar vliegwiel. Kun jij een vliegwiel gebruiken?

  • 0

Van wielweb naar vliegwiel. Kun jij een vliegwiel gebruiken?

Tags : 


Tijden veranderen

Nu is het dan toch eindelijk zover. Buien en druilweer. Nu de wereld en de natuur zo schrikbarend duidelijk veranderen, ben ik toch ook weer blij als het regent.
Mijn zomer zit er zo’n beetje op. En ik heb weer plannen gemaakt voor het komende jaar.
Ik heb teruggekeken en geconstateerd waar ik heel graag mee door wil gaan. En me gerealiseerd waar ik eigenlijk afscheid van wil nemen.
En dan heb ik nog een mandje over met ‘misschien wel, misschien niet, ik kijk het nog een poosje aan en dan neem ik een besluit’.

 

Wielweb als vliegwiel

Het is alsof er dagelijks dingen gebeuren die me daarop attent maken. Zo liep ik laatst naar de brievenbus om een kaartje te posten en ik besloot spontaan om het natuurgebied in te lopen naast ons huis. Het was nog mistig en dat heeft altijd iets magisch.
Ik zag onderweg een prachtig wielweb. Terwijl ik er een foto van maakte liepen twee mensen me tegemoet die ik al jarenlang ken, maar niet vaak spreek. Zij hadden dat spinnenweb ook gezien. We bleven even staan en dankzij het spinnenweb ontspon zich een heel leuk en wervelend gesprek over van alles. Natuur, werk, leven, wonen, ouders, studerende kinderen. De impact van hoogbegaafdheid voor scholieren, studenten en in je werkleven. Van het één naar het ander. Wat onverwacht. Weer stof tot nadenken en bezinning.

 

Afscheid nemen van werk.

In dezelfde week kreeg ik een berichtje van één van mijn collega’s van het eerste uur. Ze gaat stoppen met een deel van haar werk en gaat zich concentreren op het werken in hun houtwerkplaats, waar ze politiemensen begeleiden met PTSS of andere zorgen, die een weg terug zoeken. Ik ken haar al heel lang, vanaf de eerste jaren van mijn loopbaan bij Philips. Ik wilde graag van haar horen hoe ze naar dit besluit is toegerold. Ze zei dat ze daar al jaren naar toe heeft gewerkt en dat het moment nu daar is om afscheid te nemen van een deel van haar werk wat ze zo lang gedaan heeft.

Het was fijn haar als te collega te weten.

 

Eén gesprek kan je weer vaart geven

Zomaar twee ontmoetingen die mij ook weer helpen aan de oppervlakte te krijgen wat voor mij belangrijk is. Het mooie  is dat mensen na een gesprek met mij vaak hetzelfde ervaren.

In één coaching gesprek komen al zoveel inzichten naar boven, dat dat hen vaak weer de energie en vertrouwen geeft om zich te realiseren wat kenmerkend en belangrijk voor hen is. Om door te gaan met de goede dingen of juist ergens mee te stoppen. Iets de tijd durven geven om te zien hoe het zich ontwikkelt en dan een beluit te nemen.

 

Kan jij ook één goed gesprek gebruiken?

Kan jij ook zo’n gesprek gebruiken dat je een zwieper geeft? Om inzichten te krijgen of te sparren? 
Iets verrassends, of een rake tip te horen waar je mee verder kunt? Niet te lang, maar meteen verhelderend?
Dan is dit interessant voor jou.

 

NIEUW in het aanbod

Vanaf dit najaar kan je bij mij ook terecht voor een Vliegwielgesprek.
Een eenmalig coaching gesprek vol tips en inzichten, wat je vaart meegeeft om door te rollen..

Mail me als dit voor jou op het goede moment komt. We vinden wel een plekje in de agenda’s

Ook de Goudmijnprogramma’s zitten weer in het aanbod van dit najaar. Je kunt je vanaf deze maand weer aanmelden en dan kunnen we dit jaar nog een heel eind op weg zijn.

Werk ze!

 

 

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book

Image by RAEng_Publications from Pixabay