Waar ben jij naar op weg?

  • 0

Waar ben jij naar op weg?

Tags : 

 

 

Waar ben jij naar op weg?

Ik schreef laatst al over hoe je, voor je er erg in hebt, 10 jaar verder bent in je leven. En dat wat 10 jaar geleden belangrijk voor je was, misschien nu wel net anders ligt. En dat het dus heel erg de moeite waard is om als je onrust voelt, of richtingsvragen hebt, opnieuw op onderzoek uit te gaan. Ook al heb je dat eerder al eens gedaan. En opnieuw te onderzoeken wat je nu nodig hebt om weer met energie te kunnen werken en leven.  Waar ben jij naar op weg?

 

Maak slimme keuzes voor de toekomst.

Diezelfde week las ik de column van Chantal van Leest met als titel: Zo maak je nu slimme keuzes voor de toekomst.
En daarin gaf zij aan dat het je helpt om, als je ergens weinig zin in hebt, je voor te stellen hoe het is als je het gedaan hebt. Vooruit te kijken wat het je oplevert, hoe je er straks plezier of profijt van hebt als je er nu mee start.
Het ging over kleine taakjes zoals een werkklusje, mail versturen, maar ook over omgaan met verstandige keuzes, zoals gezonder eten. Of naar de sportschool.

Ik lees: ‘een slimme manier om te zorgen dat je later geen spijt hebt, is door beter voor je toekomstige zelf te zorgen.”

 

Stel je eens voor……

Ik ken veel voorbeelden hoe het je kan helpen om een blik vooruit te werpen.
Ik noem er hier drie uit mijn leven.

 

 1. Je wil een boek schrijven

Heel wat jaren geleden mocht ik een miniworkshop schrijfcoaching verzorgen op een bijeenkomst. Het was bedoeld om mensen te helpen door te pakken met het schrijfwerk dat ze graag wilden doen.

Eén van de elementen was, in het kort, deze visualisatie: “Stel je voor dat we een jaar verder zijn. Je bent op een mooie plek, hele fijne sfeer, met lekker eten en drinken en met mensen die speciaal voor jou gekomen zijn. Je hebt iets te vieren. Je boek is af. Je voelt je blij, trots, voldaan. Mensen zijn heel enthousiast en je neemt de complimenten blozend in ontvangst.”

Er gebeurden hele mooie dingen. Deelnemers konden zich echt voorstellen dat dit gebeurde. Ze zagen de setting én hun boek echt voor zich. Konden haast voelen en zien hoe het eruit zag. En de complimenten die ze kregen gaven aan wat ze hadden willen maken. Een iemand zei dat ze nu wist wat haar te doen stond. Ze kwam maar niet verder in haar opbouw, maar ze zag nu heel helder dat ze een aantal delen wilde maken. Ze zag de deeltjes voor zich. Het gaf haar weer perspectief hoe ze verder moest.

 

 2. Je wilt anders werken

Met mijn gasten doe ik af en toe hetzelfde. Ik vraag ze wel eens zich voor te stellen dat we een jaar verder zijn. Dat ze helemaal in hun element zijn. Dat alles klopt. Het werk past ze als gegoten. Ze zijn in evenwicht met werk, zichzelf, hun privéleven. De energie stroomt weer.

En dan vraag ik ze zich voor te stellen dat ze aan mij vertellen hoe het afgelopen jaar er uit heeft gezien. Wat er is gebeurd, welke stappen ze hebben gezet om dit te bereiken. Proberen je dat zo echt mogelijk  voor te stellen geeft vaak al ruimte. Perspectief. Mogelijkheden.

 

 3. Je leven loopt soms heel anders dan je dacht

In mijn privé leven heb ik een aantal  intensieve jaren meegemaakt. Ik was heel onverwacht op mezelf aangewezen met werk en zorg voor drie verdrietige, gevoelige puber kinderen. Er kwam een nieuwe liefde op mijn pad, waar eigenlijk nog geen plaats voor was. ‘Tijd is in ons voordeel’ was toen ons mantra. Het hoeft niet meteen allemaal in elkaar te passen, maar we zetten nu de stappen die ons brengen naar een leven dat we uiteindelijk met elkaar willen leven. Nu, 12 jaar later, kan ik wel zeggen dat dat heel goed is gelukt.

 

 

Hoe zie jij jezelf het liefst als je vooruit kijkt?

Als jij vooruitkijkt, wat is dan jouw horizon. Hoe ziet jouw leven eruit als alles klopt?

Waar ben jij naar op weg, ook al kan je niet in een keer alles aanpakken?

Als je hulp nodig hebt om te komen waar je wil komen, mail me dan gerust voor en eerste afspraak bij mij aan tafel. We onderzoeken dan of je mijn hulp kunt gebruiken.

Werk ze!

 

 

 

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

———————————————–>

 

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book ‘In 5 stappen weer fluitend naar je werk!’ vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen. Schrijf je dus nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book

Image by RAEng_Publications from Pixabay


Plaats hier uw reactie

Wil je Burn-out of Bore-out vóór zijn? In mijn gratis E-book
vind je handvatten die jou helpen om op tijd bij te sturen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Onder elke E-zine staat een afmeldlink zodat jij je weer heel eenvoudig uit kunt afschrijven. Door dit formulier in te vullen geef je Florusse Ontwikkeling Training Coaching toestemming je gegevens te gebruiken voor het toesturen van E-zines en om je op de hoogte te houden van blogs, artikelen en andere relevante informatie.
Schrijf je nu in voor mijn E-zine en je krijgt het E-book automatisch in je Inbox.
Bedankt voor uw aanmelding!
We moeten uw e-mailadres nog bevestigen.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Natuurlijk kun je je altijd weer afmelden.
We hebben u zojuist een email gestuurd met daarin de link.
Klik op de link om het aanmeldproces te voltooien.
En ontvang per direct mijn gratis E-Book.
Florusse Ontwikkeling-Training-Coaching
Paradijslaan 32a
5611 KN Eindhoven